Banker i Tyskland överger kontorslokaler

Banker med verksamhet i Tyskland håller på att dumpa kontorsytor i samband med att allt fler anställda jobbar på distans, rapporterar Bloomberg News.
Banker i Tyskland överger kontorslokaler - JOBBA HEMIFRÅN
Foto: Fredrik Sandberg / TT
Deutsche Bank har bekräftat att man utrymmer flera våningar i en byggnad i Hamelin, medan HSBC har sagt att det överger hela sex byggnader i Düsseldorf för ett nytt huvudkontor. Denna åtgärd minskar HSBC:s kontorsyta med hela 55 procent.

Vidare har också BNP Paribas sagt att man flyttar in i ett nytt huvudkontor i Frankfurt som bara kommer ge plats åt 60 procent av de anställda.

Utöver dessa banker har DZ Bank och BayernLB meddelat att liknande planer är under övervägande.

Att kontorslokaler överges i så pass stor utsträckning, jämfört med exempelvis USA, beror på att man antagit ett mer flexibelt arbetssätt i spåren av covid-19. De flesta bankerna, inte bara i Tyskland utan även i Europa, erbjuder numera anställda möjligheten att jobba hemifrån två till tre dagar i veckan.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco