Bavarian Nordic får utökat tillstånd i EU för sitt vaccin – omfattar nu även apkoppor

Danska bioteknikbolaget Bavarian Nordic meddelar att EU-kommissionen utökat tillståndet för företagets vaccin mot smittkoppor, Imvanex, till nu att även omfatta apkoppor samt vacciniavirus. Det framgår av ett pressmeddelande.
Pfizers coronavaccin.
Foto: AP Photo/Ted S. Warren/TT
Godkännandet gäller i alla EU:s medlemsstater samt i Island, Liechtenstein och Norge. Bavarian Nordic lämnade in en ansökan tidigare i juni, och processen uppges ha tagit kortare tid än vanligt då standard är 6-9 månader.

”Vi är glada över att ha fått godkännandet från Europeiska kommissionen, som utökar tillståndet för vårt vaccin till att även omfatta apkoppor. Tillgången till ett godkänt vaccin kan avsevärt förbättra nationernas beredskap att bekämpa nya sjukdomar”, kommenterar vd Paul Chaplin.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco