Bavarian Nordic misslyckas med fas 3-studie

Danska bioteknikbolaget Bavarian Nordic misslyckades med en fas 3-studie mot RSV hos personer 60 år och äldre, enligt ett pressmeddelande.
Bavarian Nordic misslyckas med fas 3-studie - bioteknik-affarsvarlden-700_binary_6850352.jpg

De slutliga resultaten från studien visade att vaccinkandidaten var 59 procent effektiv när det gällde att förebygga minst två fördefinierade symtom i de nedre luftvägarna, vilket uppfyllde ett av kriterierna i studien.

Vid utvärderingen av vaccinkandidatens förmåga att förebygga allvarligare sjukdom i de nedre luftvägarna baserat på tre eller fler fördefinierade symtom var effekten dock endast 42,9 procent, vilket inte uppfyllde målet.

Baserat på dessa resultat kommer Bavarian Nordic inte att fortsätta utvecklingen av RSV-programmet och partnerskapet med Nuance Pharma för att utveckla och lansera vaccinet på utvalda asiatiska marknader kommer att avslutas.

”Den fortsatt starka tillväxten inom bolagets verksamhet för resevaccin förväntas absorbera intäktsminskningen på grund av de milstolpsbetalningar på 195 miljoner danska kronor som inte längre förväntas från partnerskapet med Nuance Pharma. Avvecklingen av RSV-programmet förväntas därför inte ha någon inverkan på företagets finansiella vägledning för 2023”, kommenterar Paul Chaplin, vd Bavarian Nordic.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets