Betssonbolag riskerar mångmiljonböter

Den finska polisstyrelsen har förbjudit Betsson Malta Limited Group att marknadsföra spel som strider mot den finska lotterilagen. Bolaget riskerar nu 2,4 miljoner euro i böter.
Betssonbolag riskerar mångmiljonböter - BETSSON
Foto: Anders Wiklund / TT

BML Group, som är ett dotterbolag till Betsson, förbjuds att marknadsföra penningspel i Finland och föreläggs ett vite på 2,4 miljoner euro om inte marknadsföringsreglerna efterföljs, enligt pressmeddelandet.

Bolaget riskerar också att hamna på en spärrlista för betalningsrörelse.

För att efterleva förbudet, som träder i kraft den 3 juni, får BML Group inte publicera nytt marknadsföringsmaterial och måste ta bort tidigare publicerat material, skriver den finska polisstyrelsen.

Polisstyrelsen anser att den lagstridiga verksamheten har pågått länge, trots tidigare tillsynsåtgärder och bedömer att BML Groups ekonomiska intressen för en fortsatt verksamhet är stora.

Om BML Group trots förbudet fortsätter att marknadsföra penningspel i Fastlandsfinland, utdöms böter på 2,4 miljoner euro, skriver myndigheten.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.