Biden kan komma att presentera stort coronastödpaket idag

USA:s tillträdande president Joe Biden väntas presentera ett nytt coronastödpaket på torsdagen. Enligt CNN:s källor kan paketet bli i storleken av två biljoner dollar. Detta är i alla fall vad Bidens rådgivare nyligen ska ha sagt till allierade i kongressen, skriver tv-nyhetskanalen.
Joe Biden
Joe Biden. Foto: Patrick Semansky
I paketet väntas betydande direktutbetalningar till amerikanska hushåll ingå samt betydande finansiering till lokala myndigheter och delstater. Även utgifter för vaccindistributionen kommer att finnas med. Detaljerna väntas utstakas av Biden på torsdagskvällen.

Demokraterna är de som ständigt tryckt på för ett större coronastödpaket medan republikanerna har stretat emot. Efter att Biden vunnit presidentvalet och senast demokraterna säkrat senatplatserna från Georgia har man nu överhanden i den amerikanska politiken. Det betyder att det blir lättare att driva igenom beslut, i detta fall ett nytt coronastödpaket.

USA, som är världens mest drabbade covid-19-land, har sedan virusutbrottet lanserat ett antal stödpaket. Det största kom i startfasen av utbrottet i våras. Det paketet var på 2,2 biljoner dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.