Biden klar favorit att ta hem valet – väldigt låga odds på Wisconsin och Michigan

Utmanaren Joe Biden från demokraterna är nu klar favorit att ta hem valet enligt spelmarknaden. Detta efter att många poströster och så kallade absentee ballots räknats i viktiga delstater, vilket visat sig tillfalla Joe Biden i väldigt hög utsträckning.
Biden klar favorit att ta hem valet – väldigt låga odds på Wisconsin och Michigan - biden-900
Joe Biden. Foto: Paul Sancya/TT
Unibet och Betsson erbjuder cirka 1,3 gånger pengarna för en Joe Biden-seger, och 3,3 gånger pengarna för en Donald Trump-seger. Det ger implicita sannolikheter om 77 respektive 30,3 procent.

Tittar man på delstatsnivå så framgår det att oddsen på demokraterna som vinnare är väldigt låga i Michigan och Wisconsin – 1,25 respektive 1,12 gånger pengarna på Betsson. Vinner Joe Biden dessa delstater tar han sannolikt hem 270 elektorsröster, vilket är gränsen för att vinna valet.

I ett sådant scenario spelar det ingen roll hur de andra delstaterna faller ut, exempelvis Pennsylvania där det kan dröja fram till fredag innan poströsterna är räknade. Därför är oddsen även låga på Joe Biden som vinnare i hela valet.

Enligt oddsen väntas republikanerna ta hem North Carolina, där en Trump-seger står i 1,25 gånger pengarna. Georgia däremot är jämnare enligt oddsen, där Trump står i runt 1,7 gånger pengarna. En demokratisk seger där skulle vara den första sedan Bill Clinton år 1992.

Många spelbolag har meddelat att rekordsummor spelats på detta amerikanska presidentval.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets