Biden lägger fram stimulansplan värd 1 900 miljarder dollar

USA:s tillträdande president Joe Biden presenterade igår kväll ett nytt program med stimulanser värt 1 900 miljarder dollar som ska hjälpa amerikanerna att ta sig igenom coronapandemin. Han föreslog också mer pengar till testning och vaccindistribution.
Biden lägger fram stimulansplan värd 1 900 miljarder dollar - biden-900
Joe Biden. Foto: Andrew Harnik/TT
Det skriver Wall Street Journal.

Storleken på paketet ligger i häradet vad som förväntats på marknaden. CNN uppgav på torsdagen att Joe Biden väntades presentera ett coronastödpaket samma dag och att storleken på paketet kunde bli i storleken av två biljoner dollar.

I gårdagens tal beskrev Joe Biden vilka prioriteringar den nya regeringen kommer att ha och uppmanade kongressen till snabba beslut och enhetligt agerande.

Joe Bidens plan innebär bland annat omkring 1 400 dollar i direktbetalningar per person till de flesta hushållen, omkring 400 dollar i ökat arbetslöshetsunderstöd fram till september, utökad ersättning vid föräldraledighet.

Stödet till hushållen står för omkring hälften av den totala planens kostnader. Större delen av resterande del ska gå till vaccindistribution och statliga och federala myndigheter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.