Biden uppges nominera Anthony Blinken till ny utrikesminister

USA:s tillträdande president Joe Biden uppges ha valt Anthony Blinken som ny utrikesminister, enligt New York Times som hänvisar till källor.
Biden uppges nominera Anthony Blinken till ny utrikesminister - anthony-blinken-900
Anthony Blinken. Foto: Jose Luis Magana/TT
Blinken är Bidens närmsta utrikespolitiska rådgivare. Han var vice utrikesminister under Obamaadministrationen och nationell säkerhetsrådgivare åt Biden medan han var vice president för USA.

Utnämningen av Blinken kan komma på tisdagen när Biden ska presentera sin regering. Det uppgav Ron Klain, kommande stabschef för Vita huset, till ABC News.

Utöver Blinken är också posten som finansminister intressant och det finns en stor chans att tidigare Fed-chefen Janet Yellen blir nominerad till rollen.

Enligt NYT väntas Biden vidare utse Jake Sullivan till ny nationell säkerhetsrådgivare och Linda Thomas-Greenfield till ny ambassadör i FN.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.