Bilia förvärvar Upplands Motor Stockholm

Bilhandlarbolaget Bilia förvärvar Upplands Motor Stockholm, en återförsäljare av Mercedes.
Bilias VD Per Avander.
Bilias VD Per Avander. Foto: Lars Pehrson/SvD/TT
”Jag är oerhört glad och stolt över att Bilia framöver kommer att arbeta med Mercedes, som blir ett utmärkt tillägg till Bilias nuvarande bilvarumärkesportfölj. Genom förvärvet tillför vi även Bilia ett nytt och spännande affärsområde i form av tunga lastbilar, i vilket Mercedes är en av Europas största och mest framgångsrika aktörer”, säger Bilias VD Per Avander i en kommentar.

Den förvärvade verksamheten omsatte under förra året cirka 1,2 miljarder kronor och redovisade ett rörelseresultat om 48 miljoner kronor. Upplands Motor Stockholm har cirka 250 anställda. Affären kräver ett godkännande från konkurrensmyndigheterna och ett tillträde förväntas ske den 1 juli. Ingen köpeskilling anges.

Upplands Motor Stockholm har fyra anläggningar i Stockholmsområdet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets