Bill Ackmans bostadshybris

Flera lägenheter har varit svårsålda i skyskrapan One57 på Manhattan i New York och priserna har sänks. Hedgefondmiljardären Bill Ackman som har köpt en av enheterna säger att han kan få fem gånger så mycket för sin.

Skyskrapan One57, som har ritats av den franska stjärnarkitekten Christian de Portzampar, stod färdig 2014 och har fått smeknamnet miljardärsskrapan.

I januari 2015 såldes en etagelägenhet på våning 89-90 i One57 för 100,5 miljoner dollar, vilket är rekord för en lägenhet i USA.

Bill Ackman, grundare och vd för hedgefondfirman Pershing Square Capital Management, köpte en lägenhet i One57 i mars 2015 för 91,5 miljoner kronor.

LÄS MER: Bostadssäljare gör förlustaffär på 60 miljoner i rekordskrapanFör knappt två år sedan såldes New Yorks dyraste lägenhet i skyskrapan One57. Nu tvingas en av köparna att sälja med mångmiljonförlust, rapporterar The Real Deal.

Två år efter färdigställandet står fortfarande lägenheter osålda i skrapan och de köpare som försökt sälja sina enheter har tvingats till kraftiga prissänkningar för att hitta en köpare. Något som Affärsvärlden rapporterat om.

Bill Ackman däremot är optimistisk. I en intervju med Vanity Fair nyligen sade miljardären att han tror sig kunna sälja lägenheten i One57 för 500 miljoner dollar. Det motsvarar cirka 4,4 miljarder kronor och är närmare 5,5 gånger mer än han köpt den för. Det är däremot oklart hur länge han har tänkt vänta innan han säljer.

LÄS MER: Säljer lägenhet för två miljarderVornado Realty Trust erbjuder nu en lägenhet i New York till ett utgångspris av 250 miljoner dollar, drygt två miljarder kronor.

När det gäller Ackmans hedgefond Pershing så var avkastningen den sämsta någonsin i fjol, minus 20,5 procent. Årets utveckling har hittills inte visat någon förbättring. Till och med den 11 oktober i år är den ned 21,4 procent. Enligt Vanity Fair har fondens förvaltade kapital sjunkit från 20 miljarder dollar i mars 2015 till 11,4 miljarder dollar.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.