Bill Ackmans hedgefond har sålt hela innehavet i Dominos Pizza

Hedgefondprofilen Bill Ackmans fond Pershing Square har sålt hela innehavet i amerikanska pizzajätten Dominos Pizza efter att ha etablerat positionen så sent som under förra året.
Bill Ackmans hedgefond har sålt hela innehavet i Dominos Pizza - bill-ackman-900
Bill Ackman. Foto: Pawel Dwulit/TT

Fonden köpte omkring 2 miljoner aktier i Dominos under mars 2021, vilket motsvarade omkring 5 procent av bolaget. I slutet av juni i år höll låg innehavet i stort kvar på denna nivå, men nu har alltså fonden sålt hela innehavet som uppgick till 800 miljoner dollar. Det rapporterar Business Insider som har tagit del av en registreringsrapport från börsmyndigheten, SEC.

”Mot bakgrund av bolagets relativt höga värdering i samband med en volatil marknadsmiljö beslutade vi att avsluta vår investering för att samla in kapital till alternativa investeringsmöjligheter”, skrev Bill Ackman i fondens senaste delårsrapport.

Pershing Square fångade upp aktier då Domino i fjol föll till så lågt som 330 dollar. Kursen återhämtade sig till 560 dollar till slutet av 2021, för att i år sjunka med 27 procent till omkring 400 dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets