Bill Gates, Mark Zuckerberg och Richard Branson i koalition för ren energi

Ett flertal av världens rikaste personer går nu samman och bildar en koalition som ska investera i lösningar för ren energi.

Bakom The Breakthrough Energy Coalition står bland annat Microsoftgrundaren Bill Gates, Facebooks Mark Zuckerberg, Amazons Jeff Bezos, Alibabas Jack Ma och Virgin-entreprenören Richard Branson.

– Att lösa problemen med ren energi är en viktig del i att bygga en bättre värld. Vi kommer inte att kunna göra meningsfulla framsteg inom andra utmaningar – som att utbilda eller koppla samman världen – utan trygg energiförsörjning och ett stabilt klimat, skriver Mark Zuckerberg i ett inlägg på Facebook.

– Ändå är utvecklingen mot ett hållbart energisystem för långsam och det nuvarande systemet uppmuntrar inte den typ av innovation som kommer att få oss dit snabbare, konstaterar Zuckerberg.

Med på listan med personer som är med i The Breakthrough Coalition finns även ett flertal tunga hedgefondprofiler som George Soros, Ray Dalio och Julian Robertson.

Nyheten om koalitionen sammanfaller med FN:s klimatkonferens som äger rum i Paris den här veckan. Där väntas även Bill Gates och USA:s president Barack Obama presentera ett nytt initiativ kallat Mission Innovation som tillsammans med regeringar syftar till att dubbla publika investeringar i  energiforskningen under de kommande fem åren.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.