Bill Gates stämmer Petrobras för bedrägeri

Miljardären Bill Gates och hans fru Melinda Gates har tillsammans med ett flertal övriga aktieägare stämt den brasilianska statliga oljejätten Petrobras för bedrägeri, skriver Forbes.

Enligt uppgifterna har parets välgörenhetsorganisation Gates Foundation Trust förlorat miljontals dollar på sitt ägande i Petrobras genom sina innehav i WGI Emerging Markets Fund. Fonden förvaltas av Boston-baserade Westwood Global Investments.

Stämningen, som skickades in fredags, kommer att tas upp vid Southern District Court i New York.

Petrobras har tappat mer än 88 procent av sitt värde under de senaste 5 åren. Förutom ett kraftigt ras i oljepriserna ligger även en omfattande korruptionsskandal bakom kursnedgången. Skandalen uppdagades för ett år sedan och har fått stora återverkningar i det brasilianska näringslivet och på högsta politiska nivå.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här