Billerud Korsnäs avyttrar bruket i Beetham

Förpackningsbolaget Billerud Korsnäs har ingått avtal om att avyttra sitt bruk i Beetham med det brittiska investeringsföretaget Inspirit. Det framgår av ett pressmeddelande.
Christoph Michalski, VD för Billerud Korsnäs.
Christoph Michalski, VD för Billerud. Foto: Billerud
Transaktionen innebär en reaförlust på cirka 120 miljoner kronor, vilken kommer belasta Billerud Korsnäs resultat för det fjärde kvartalet.

Billerud Korsnäs har ägt bruket i Beetham sedan 2004 och under de senaste tolv månaderna hade bruket en nettoomsättning på cirka 480 miljoner kronor med ett rörelseresultat på cirka 13 miljoner kronor.

”Den strategiska betydelsen av bruket i Beetham för resten av koncernen har minskat sedan investeringarna i produktion av maskinglättat (MG) i Skärblacka för några år sedan.
Med Inspirit får bruket i Beetham en ägare med intentionen och resurserna att fortsätta utveckla verksamheten”, uppger Billerud Korsnäs VD Christoph Michalski.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.