Bioteknikbolag under attack av amerikansk hedgefond

Det danska bioteknikbolaget Bavarian Nordic har utsatts för en aggressiv attack från USA-baserade hedgefonden Kerrisdale.

Fonden, som räknar med att aktien ska ned med cirka 70 procent, har tagit en kort position och börjat övertyga andra aktieägare om att sälja ut, rapporterar danska TV2.

Kapitalförvaltaren Michael Voss på Fundamental Invest, uppger att han har aldrig varit med om något liknande.

”Detta innebär att de har investerat 11 procent av sina tillgångar i att korta aktien. Detta är oerhört, de måste vara i panik eftersom de är kvar i denna korta position. Nu går de helt enkelt runt och försöker få folk att ändra sina attytider och sälja ut”, sade Voss, vars Fundamental Invest äger 1,07 procent av aktierna i Bavarian. Enligt Voss har man inga som helst planer på att sälja sitt innehav.

Från Bavarian säger bolagets finanschef Ole Larsen att det är ”naturligt” att investerare försöker attackera bolaget. Enligt Larsen överväger man att ta kontakt med Kerrisdale för att få till en dialog och därmed försöka förstå fonden negativa syn på aktien.

Bavarian Nordic, som är aktiva inom utveckling och produktion av vacciner för behandling och förebyggande av livshotande sjukdomar så som cancersjukdomar, har under de senaste året noterats med en uppgång på 182 procent. Företaget arbetar även med ett ebolavaccin.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.