Paretos fyra favoriter i hälsovårdssektorn

Robotkirurgi, ett tidigare uppköpscase, konjunkturokänsliga djurägare och botemedel mot kroniska sjukdomar är Paretos top picks i hälsovårdssektorn i år.
Paretos fyra favoriter i hälsovårdssektorn - Camurus
Foto: Swedencare, Camurus

Camurus

”De använder sin egenutvecklade teknologi för nya och patenterade förstklassiga läkemedel, med mindre utvecklingsrisk, vilket ger attraktiva riskjusterade värden. Camurus aktie har överavkastat OMX med 139% sedan börsintroduktionen. Braeburn Inc har de nordamerikanska rättigheterna till Buvidal, men det är möjligt att Camurus köper tillbaka rättigheterna. Vi sätter köp med 315 kronor i riktkurs.”

Uppsida från nuvarande kurs: 30%

Sobi

”Fokus på hematologi och immunologi. De förlorar marknadsandelar till Hemlibra (Roche), men Elocta-uppföljningen kommer att stabilisera franchisen och visa sig vara mer motståndskraftig än väntat och återgå till tillväxt, enligt vår uppfattning. Budet på 235 kr föll när köparna inte säkrade tillräckligt många aktier. Vi tror att AstraZeneca ville blockera att Synagis-franchisen hamnade i orätta händer. De har sedan dess ökat sitt innehav till 9,9% (7,9%). Sobi är bättre rustat för tillväxt idag jämfört med vid budtillfället. Vi sätter köp med 270 kronor i riktkurs.”

Uppsida från nuvarande kurs: 19%

Surgical Science

Surgical Science

”Marknads- och teknikledare inom kirurgisk simulering i en nischmarknad som konsolideras. De har en skalbar affärsmodell inom industri/OEM där mjukvarulicenser är inbäddade i kundens produkter. En övergång från öppen kirurgi till minimalinvasiv kirurgi kräver mer medicinsk simuleringsutbildning, vilket ger en fantastisk marknadspotential eftersom endast 3% av operationerna utförs med RAS-system. Vårt basecase är att SUS kan växa med en CAGR på 20% långsiktigt. Vi sätter köp med en riktkurs på 305 kronor.”

Uppsida från nuvarande kurs: 95%

Swedencare

”Ett snabbväxande djursjukvårdsbolag med ett antal starka varumärken och en global närvaro. Djurägare är motståndskraftiga mot inflation och konjunkturnedgång, vilket inte återspeglas i aktiekursen på 31 kronor. Vårt basecase innebär en försäljnings-CAGR på 15% 2022-2026 och en nettoomsättning på 3,3 miljarder år 2026. Vi sätter köp med en riktkurs på 75 kronor.”

Uppsida från nuvarande kurs: 128%

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets