Bitcoin backar efter uppgifter om att Indien ska förbjuda kryptovalutor

Kryptovalutan bitcoin har backat cirka 4% under måndagsmorgonen efter uppgifter som menar att Indien ska förbjuda grävandet, handeln i samt ägandet av kryptovalutor. Detta per en regeringskälla till Reuters.
Bitcoin
Foto: Unsplash
Enligt lagförslaget skulle indiska ägare till kryptovalutor ha sex månader på sig att likvidera innehaven. De som ej tillmötesgår lagen skulle då kunna bli skyldiga att betala böter.

Om restriktionerna träder i kraft skulle Indien bli den första stora ekonomin som förbjudit kryptovalutor.

Enligt industriestimat som Reuters tagit del av har transaktionsvolymerna växt starkt och det är nu 8 miljoner investerare i Indien som äger kryptovalutor för motsvarande 1,4 miljarder dollar.

Bitcoin handlas ned cirka 4% till 58 701 dollar under måndagsmorgonen, efter att ha nått en rekordnotering på över 61 000 dollar under helgen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.