Blackrock: Inget nytt 2008

Skalan på finansmarknadsrörelser som en följd av coronavirusets utbrott har påmint om den globala finanskrisen för drygt tio år sedan, men detta är inget nytt 2008.

Det skriver Blackrock Investment i en kommentar.

”Vi tror dock inte att detta är något 2008. Viruschockens påverkan kommer antagligen att vara stor och skarp men vi anser att investerare ska vara sansade, ta ett långsiktigt perspektiv och hålla i vid investeringar”, heter det med tillägg att inte minst det finansiella systemet är mer robust i dag jämfört med under 2008.

De räknar inte med att coronaviruset avslutar den ekonomiska expansionsfasen. Detta under förutsättning att förebyggande och koordinerade policyåtgärder levereras. Vad som framför allt behöver adresseras är likviditetsutmaningar för hushåll och företag.

”Den slutgiltiga längden och djupet på coronavirusets ekonomiska inverkan är förknippad med stor osäkerhet. Men vi räknar fortsatt med att chocken kommer att vara temporär”, skriver Blackrock Investment.

När virusutbrottet väl klingar av kommer den ekonomiska aktiviteten åter att normaliseras, så till vida adekvat policyrespons levereras. Därav är det nu rätt tid för investerare att ta ett långsiktigt perspektiv.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco