Blackrocks VD tror på starkt börsår 2021

VD:n för världens största kapitalförvaltare Blackrock tror på en fortsatt uppgång för aktier under 2021 men inte i nivå med fjolåret.
Blackrocks VD Larry Fink.
Blackrocks VD Larry Fink. Foto: Evan Agostini/TT
I CNBC-programmet ”Squawk Box” sade Larry Fink att han tror att marknaden förblir stark under 2021 men kanske inte lika mycket som under tredje och fjärde kvartalet förra året. S&P 500-index ökade mer än 20 procent under denna period efter att tidigare under våren ha kraschat på grund av pandemioron.

En faktor som väntas ge ytterligare vind i seglen åt aktier under 2021 är att det finns fortfarande mycket pengar kvar vid sidlinjen.

”Vi ser ständigt investerare världen över som är underinvesterade, inte överinvesterade, i långa tillgångar. Och den bästa källan till långa tillgångar är aktier och många tillgångskategorier som är privata”, sade Fink. Enligt honom väntas investerare fortsätta söka sig till börsen så länge räntorna hålls låga av centralbanker.

Blackrock hade vid utgången av fjärde kvartalet rekordhöga 8,68 biljoner dollar under förvaltning, att jämföra med 7,43 biljoner dollar året innan.