BMW och Samsung samarbetar kring nytt elbilsbatteri

BMW samarbetar nära Samsung SDI kring utvecklingen av ett förbättrat elbilsbatteri, skriver The Korea Times och hänvisar till ett uttalande som bolagets inköpschef Klous Draeger gav vid den årliga presskonferensen i Munchen.

”Just nu har vi ett exklusivt leveransavtal med Samsung SDI avseende battericeller för våra i3 elbilar”, sade Draeger som tillade att Samsung SDI skulle förbli bolagets enda leverantör av elbatterier.

”Om fem eller tio år om vi producerar för många elbilar och efterfrågan överstiger utbudet, först då kan vi överväga att få batterier från andra företag. För närvarande har vi inga planer på att få batterier från andra företag”.

Det var i juni förra året som de två bolagen undertecknade ett leveransavtal för elbilsbatterier värt flera miljarder dollar.

Förhoppningen är att Samsung SDI redan nästa år ska kunna leverera elbilsbatterier med en kapacitet som överstiger de nuvarande med minst 20 till 30 procent.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Moberg Pharma