Boliden spår högre negativ påverkan av strejker i Finland

Gruvbolaget Boliden meddelar de förväntade effekterna på resultatet och kassaflödet under första kvartalet ifall den aviserade förlängningen av politiska strejker i Finland till den 31 mars skulle genomföras.
Boliden spår högre negativ påverkan av strejker i Finland - Boliden Kevitsa electric drilling pit vipers
Foto: Boliden

Enligt bolaget väntas påverkan på rörelseresultatet bli cirka 500 miljoner kronor.

Påverkan på resultat består av 200 miljoner kronor i form av lägre produktion och 300 miljoner kopplat till försenade kundleveranser. Enligt Boliden är de försenade leveranserna av temporär karaktär och förväntas kunna återhämtas under andra kvartalet.

Den negativa effekten på kassaflödet under första kvartalet beräknas bli på cirka 1 miljard kronor.

Boliden har tidigare spått en påverkan på rörelseresultat med 300 miljoner kronor och kassaflödet på 500 miljoner kronor innan förlängningen av strejken.

”En viss produktionspåverkan beräknas även ske under det andra kvartalet baserat på nu kända försättningar”, skriver Boliden utan att precisera.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets