Bolund stödjer FI-förslag för kommersiella fastigheter

Det finns en stor samsyn inom finansiella stabilitetsrådet om att risker förknippade med utlåning till kommersiella fastigheter är något man behöver vara medveten om och det finns ett starkt stöd för Finansinspektionens förslag på detta område. Det sade finansmarknadsminister Per Bolund till journalister efter finansiella stabilitetsrådets möte på fredagen.

”Kommersiella fastighetssektorn är ju konjunkturkänslig… större krediter innebär en risk mot det finansiella systemet”, sade han och tillade att det fanns en stor samsyn bland mötets deltagare att de är beredda att göra mer vid behov.

Vid mötet diskuterades även lågräntemiljön och riskerna med denna, cybersäkerhet samt penningtvätt.

Beträffande lågräntemiljön varnade Bolund för att se de låga räntorna som en normal miljö och tyckte att man bör vara förberedd för ett betydligt högre ränteläge.

Han vill inte direkt kommentera Riksbankens väntade räntehöjning senare i december, menOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.