Boris Johnson i karantän efter kontakt med coronadrabbad hälsominister

Brittiska premiärminister Boris Johnson tvingas isolera sig efter att han har varit i kontakt med landets hälsominister Sajid Javid, som testats positiv för corona. Det rapporterar Sveriges Radio och flera brittiska medier.
Boris Johnson i karantän efter kontakt med coronadrabbad hälsominister - boris-johnson-900
Boris Johnson. Foto: Frank Augstein

Han kommer behöva spendera 10 dagar i karantän, då Storbritannien nyligen infört restriktioner om att de som varit i kontakt med smittade kan fortsätta att arbeta, men måste hålla sig isolerade och testas dagligen.

Hälsoministern Javid är fullt vaccinerad men har ändå testat positivt för coronaviruset och uppgett att han har milda symptom.

Storbritannien har under den senaste tiden upplevt ökade coronafall till följd av den nya deltavarianten, vilket även lett till att tusentals tvingat gå i karantän då de varit i kontakt med människor som testats positiva för corona.

Vid midnatt till måndagen lyftes de flesta kvarvarande restriktionerna i England trots kraftigt ökande smittotal den senaste tiden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.