Börsplus: Återförsäljaren fortsatt köpvärd

Återförsäljaren Ferronordic är underskattad av börsen men på kort sikt finns inte mycket som talar för att det ändras. Kassaflödet är dåligt, utdelningen hålls tillbaka och 2020 blir ett mellanår. Det skriver Börsplus i en analys på fredagen.
Ferronordic

Analyshuset bedömer att idag handlas aktien till en företagsvärdering i relation till rörelseresultatet på 7,7 gånger och ett p/e-tal på 9 men då är alltså den tyska tyska rörelsen ännu olönsam.

”Potentialen ligger några år fram i tiden. Vi tror fortfarande på det här men erkänner att ur ett rent relativt perspektiv kanske Ferronordic inte är något att direkt springa benen av sig efter när man kan köpa finansiellt superstabila Volvo till 12 gånger en pressad vinst eller Traton för p/e 8. Vi håller ändå fast vid köprådet”, skriver Börsplus i sin slutsats.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.