Börsplus rekommenderar köp i högriskaktien

Svenska Dagbladets analystjänst rekommenderar köp i aktien som har backat med hela 66 procent under året.

Börsplus rekommenderar köp av bettingbolaget Leo Vegas.

“Leo Vegas tillhör definitivt kategorin högriskaktier för tillfället. Gillar man sådana så tror vi det kan vara ett bra köpläge, men alltså bara för risktagare. Leo Vegas skulle även kunna vara ett tänkbart uppköpsobjekt. Vi tror oddsen på att aktien står högre om ett år är goda”, skriver Börsplus.

Aktien har backat med 66 procent de tolv senaste månaderna och handlas på fredagen kring 28:80 kronor.

Börsplus upprepar även sin köprekommendation för aktien i bilbarnstolsbolaget Axkid, som är listat på Spotlight Market.

“Axkid satsar hårt på nya produkter, egen fabrik och anställer fler personer. Ledningen verkar tro på strategin och att de planerade satsningarna kommer ge ny lyftkraft. Aktien är inte särskilt dyr givet tillväxten även om det ska påpekas att likviditeten är tunn och risknivån hög”, heter det i analysen som publicerades på fredagen.

Den avgörande faktorn för bolaget blir om de nya produkterna får fäste på marknaden.

“Nästa kvartal blir en viktig avstämningspunkt för att se om bolaget åker framåt eller bakåt”, heter det i analysen.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här