Börsplus: Tre köpvärda aktier i coronatider

Börsplus går igenom tidigare analyser och uppdaterar med avseende på coronakrisen.

Börsplus reviderar alla viktiga estimat och omprövar tidigare slutsatser om aktierna.

Securitas

Bevakningsjätten klarade sig bra ur finanskrisen men det ser ut att bli värre den här gången. Mycket är dock inprisat i aktiekursen.

Påverkan är större än väntat. Börsplus prognos för 2020 ska vara konservativ. Securitas ser ändå inte ut som någon extremt dålig aktie räknat på årets krisartade vinst. Till 95 kr köper man aktien för 15-16 gånger rörelsevinsten. Till den här kursen ses fortfarande aktien som ett köp. Läs mer här.

Green Landscaping

Det som lockar är dels förvärvsmöjligheterna, dels att Greens arbete med underpresterande delar ska lyfta marginalen. Båda aktiviteterna hämnas av coronakrisen. Lönsamheten är osäker på kort sikt. EV/Sales ligger på 0,7 som inte sticker ut som tydligt köpvärt, men man nog inte ska se så mest till värdering just nu. Om bolagets kommande rapporter bekräftar att verksamheten löper på skapligt stabilt så borde aktien komma tillbaka. Köprådet behålls. Läs mer här.

Ferronordic

Oljeprisras, Ryssland, en-leverantörsberoende, svag balansräkning. Det staplas risk på risk på risk i det här caset. Även om värderingen är låg om man ser bortom 2020 så är detta lite för mycket för Börsplus smak. Notera att det går att köpa Volvo, Traton och liknande aktörer till ungefär samma pris men utan lika hög risk. Rådet här blir neutral. Läs mer här.

BIMobject

BIMobject gynnas av en låg digitaliseringsgrad inom byggsektorn. Framöver handlar mycket om att optimera intäktsmodellen och fortsätta växa de återkommande intäkterna i rask takt. Då kan aktien bli en bra placering.

Förlusttakten är dock hög och finansieringsfrågan kan komma på tapeten igen. Nedsidan vid ett pessimistiskt utfall är betydande. Långsiktigt tycker vi satsningen känns spännande. Antar man att BIMobject kan växa intäkterna med omkring 30 procent de kommande åren och kan värderas till 5 gånger omsättningen (EV/Sales) ett par år ut så är uppsidan 60 procent. Det räcker för att behålla köprådet. Men alltså bara för den riskvillige. Läs mer här.

Wise Group

Bemanningsbolag kan bli väldigt billiga när börsen rasar. Wise är redan nu nere på EV/Sales 0,2. Det verkar dock vara ett väldigt bistert 2020 som väntar. Satsningen på produktutveckling inom Brilliant Future kräver kapitaltillskott som blir svårt att få nu. Konsultaffären lär ta mycket styck och Wise kan tvingas permittera personal.

Det är inte säkert att man klarar sig igenom krisen utan att tvingas ta in mer pengar eller sälja verksamheter. Det är också osäkert hur en återhämtning ser ut. Wise är ingen stor aktör ens på Stockholmsmarknaden och kan mycket väl förlora i attraktionskraft under krisen. Alla prognoser om ett normalläge 2021-2022 ska tas med en nypa salt. Börsplus sätter ett neutralt råd. Läs mer här.

Jetpak

Transportbolaget Jetpak har nyligen gjort ett förvärv av ett bolag inom transportlösningar för läkemedel. Börsplus ser positivt på förvärvet då Jetpak ökar sin exponering mot segment som inte är lika beroende av det allmänna konjunkturläget.

I samband med bokslutet i mitten på februari föreslog styrelsen en utdelning på 4 kronor per aktie. Jetpak har tidigare inte delat ut pengar. Utdelningshöjningen andas optimism. Å andra sidan har det hänt mycket i världen de senaste veckorna så det finns en risk att utdelningen kommer dras in.

Aktien värderas relativt lågt men i dessa tider vill man ha ännu större säkerhetsmarginal. Rådet blir därmed neutral. Läs mer här.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.