Börsproffset: Här är aktierna du ska äga 2018

Johan Thorén, förvaltningschef på Strand Kapitalförvaltning, delar med sig av sina aktietips för 2018. I Di-TV lyfter han fram tre extra köpvärda branscher.

Johan Thorén menar att försvarsaktier som Saab kommer gynnas av de stigande försvarsanslagen i Europa, som kommer i spåren av det skärpta säkerhetsläget i världen.

– Jag tror att Saab-aktien kommer att ha en väldigt fin utveckling. Men man måste väga in den etiska aspekten. Tycker man det är okej att äga i en vapentillverkare? Det får man fundera på, säger han till Di-TV.

Han tror också på den expansiva spelbranschen, där han lyfter fram Evolution Gaming som extra köpvärd.

– De områden där man har störst tillväxt inom spelvärlden är vissa underleverantörer till spelindustrin och med inriktning på livekasinon. Evolution är ledande i det här, med väldigt övertygande ledning, säger Johan Thorén.

It-konsulter är en tredje sektor som förvaltningschefen spår blomstra under 2018. Han föredrar HiQ och Knowit.

– Är det inte bolagens egna it-avdelningar som ska ta hand om digitaliseringen? Skulle inte tro det. Man tar in konsulter, säger han.

Han tycker att man ska ha sektorn i årets portfölj, men aktien är köpvärd även på längre sikt.

– It-konsulterna har i dag fantastiska tider. Och det här är ingen fluga. Vi har digitaliseringsomställning med fortsatt efterfrågan på it-konsulter under lång tid.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.