Börsras på Wall Street

New York-börserna föll tungt på torsdagen då oron för ökad spridning av coronaviruset påverkade handeln.

Vid stängning var Dow Jones storbolagsindex ned 4,4 procent till 25.766. Det bredare S&P 500-indexet sjönk 4,4 procent till 2.978 medan Nasdaqs kompositindex hade tappat 4,6 procent till 8.566.

Samtliga sektorer backade markant och sämst utvecklades fastigheter och energi.

USA:s president Donald Trump försäkrade natten till torsdagen svensk tid att riskerna för ett virusutbrott i USA är små. Samtidigt har den amerikanska smittskyddsmyndigheten, CDC, identifierat vad som kan vara det första fallet i landet av så kallad “community spread”, vilket innebär att smittkällan är okänd.

Microsoft varnade på onsdagskvällen för att bolaget inte kommer att uppnå prognoserna för innevarande kvartal för segmentet “More Personal Computing”, där Windows-produkterna ingår. Aktien tappade 7,1 procent.

Teknikaktier överlag gick svagt då Apple sjönk 6,5 procent. Bland halvledarbolag tappade Nvidia drygt 5 procent medan AMD föll över 7 procent.

Tesla sjönk 12,8 procent efter uppgifter att coronaviruset tyngt antalet registrerade bilar för bolaget i Kina. Elbilstillverkaren har tidigare i februari varnat för försenade leveransen av Model 3 i Kina.

Best Buy har rapporterat en kvartalsvinst som var högre än väntat och även intäkterna och försäljning i jämförbara butiker överträffade förväntningarna. Bolaget räknar med att coronaviruset blir en kortsiktig störning. Aktien var ned 4,7 procent.

Bryggeriet Anheuser-Busch Inbev föll runt 9 procent efter att ha meddelat att bolagets vinst för innevarande kvartal väntas minska med ungefär 10 procent, då virusutbrottet spås kraftigt minska efterfrågan på bolagets produkter i Kina.

Rymdturismbolaget Virgin Galactic tappade runt 23 procent. Aktien har nedgraderats av både Morgan Stanley och Credit Suisse.

Gilead Sciences, bolaget bakom preparatet remdesivir, som nu ska ingå i två studier om en möjlig behandling av sjukdomen Covid-19, sjönk 2,7 procent.

Räntan på den tioåriga amerikanska obligationen var ned 5 punkter till 1,28 procent.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här