Böter för Citigroup efter hedgefondkollaps

Under måndagen slöts en uppgörelse där Citigroup kommer att betala 180 miljoner dollar efter att fortsatt ta in pengar till hedgefonder som banken visste var problemtyngda. Det skriver New York Times.

Uppgörelsen som slöts med amerikanska finansinspektionen SEC, Securities and Exchange Commission, kommer mer än sju år efter finanskrisen och den tidpunkt de två hedgefonderna kollapsade och kostade investerare miljarder i förluster.

Fonderna, som var högt belånade, fortsatte att ta in pengar trots att de var i behov av mer likviditet för att täcka sina säkerhetskrav.

Vid flertalet tillfällen lär försäljningar tvingats fram för att möta långivarnas säkerhetskrav. Försäljningar som gjordes utan att investerare meddelades.

En av de två fonderna, Falcon Strategies, tog fram planer för en likvidation bara månader efter att de tagit in 110 miljoner dollar från investerare. Planer som delvis var ett resultat av att Citigroup inte var villiga att låna ut pengar till fonden.

De 180 miljoner dollar som nu kommer att betalas till investerare sker som en del av en uppgörelse där Citigroup inte erkänner att de handlat felaktigt.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets