Buffett: Dessa drakar klarar tidningsdöden

Finansmagnaten Warren Buffett, vars ägarbolag Berkshire-Hathaway är en maktfaktor inom amerikansk nyhetsmedia genom mediabolaget BH Media, tror att papperstidningen går mot sin död.

Men han undantar drakarna New York Times, Washington Post och Wall Street Journal från domedagsprofetian.

Det sade han i en intervju med Yahoo Finance.

”Världen har förändrats drastiskt. Mediaindustrin har gått från monopol till franchise till konkurrens”, sade Warren Buffett, vars mediebolag bland annat äger printmedierna Buffalo News och Omaha World-Herald.

Nu är de flesta tidningshusen ”toast” – rökta, sade han.

BH Media har skurit ned kraftigt inom tidningsverksamheten för att lägga band på blödningen konventionella medier lider till förmån för modernare digitala annonstjänster via Google och Facebook.

”Det må vara upprörande att prata så här vid en nyhetsdesk, men annonsaffären har alltid varit det viktigaste materialet ur läsarens synvinkel”, sade den 88-årige investmentnestorn.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.