Bygg- och fastighetsbolagen som ska delta i utvecklingen av Landvetter Södra

Sex bygg- och fastighetsbolag har valts ut att delta i utvecklingen av Landvetter Södra. Bland dessa bolag finns Skanska, Wallenstam och Veidekke, enligt pressmeddelanden .

Mellan Landvetter Flygplats och Göteborg planerar Härryda kommun att bygga den helt nya staden Landvetter Södra med 25 000 invånare och hållbarhet i fokus.

Skanska Sverige tillsammans med BoKlok Housing och fem andra aktörer vann tävlingen om att utveckla området. Inga finansiella detaljer i avtalet anges. Detaljplanearbetet som blir exploatörsdrivet väntas påbörjas under tredje och fjärde kvartalet i år.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.