Calle Froste har somnat in

Affärsvärldens mångårige medarbetare Calle Froste har lämnat oss.

Calle Froste var en oerhört begåvad och hårt arbetande journalist som med glatt humör och i hög takt levererade grävande reportage och insatta analyser samtidigt som han under många år kämpade mot cancer.

Han arbetade på Affärsvärlden under 20 år, både som reporter och redaktör. Den artikel han började arbeta med avslutades ofta som någonting helt annat och högintressant, inte sällan kryddat med tunga nyheter. Alla som har arbetat på en redaktion, vet att det är ett signum på en riktigt bra journalist.

Calle Froste hade en exakt intervjustil och ett klokt och avväpnande sätt. De som Calle Froste skrivit om genom åren, ofta hårt granskade, hade många gånger en fortsatt god relation till honom. De kanske kunde ha en åsikt om rubriken eller tycka genomslaget för artikeln orättvist stort. Men de har sällan haft något annat än stor respekt för Calle Froste som människa och yrkesman.

Han är djupt saknad, som vän och kollega, make och pappa.

Här nedan kan du läsa några av Calle Frostes senaste reportage. 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.