Carl Bennet ser köplägen på börsen

Börsraset var väntat och det kan komma nya fall på 10 procent eller mer. Det finns dock sannolikt köplägen för de som har tillgångar över, tror industrimannen och börsveteranen Carl Bennet. Det rapporterar Dagens Industri i tisdagens utgåva.

– Jag är inte överraskad över att börsen faller så kraftigt, även om det kom plötsligt efter helgens händelser och prisras på oljemarknaden. Jag trodde för egen del att en större börsnedgång skulle komma ännu tidigare, säger Carl Bennet till tidningen.

Bennet tror att det finns köplägen för de som är riskvilliga och har tillgång till pengar.

– Det tror jag absolut. Det har varit en kraftig korrektion på börsen och värderingarna har kommit ned ordentligt. Det gäller dock att vara medveten om att börsen mycket väl kan falla ytterligare 10 procent eller mer. Men för de långsiktiga finns nu chansen att kunna köpa in sig i välskötta bolag till en långsiktigt attraktiv nivå, säger Carl Bennet. Han framhåller verkstadssektorn som intressant, men avråder från flygbolag och bolag med stor exponering mot resande eller turism.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets