Carl Bennet: ”Vi behöver förstärka på ledarsidan”

Alex Myers får lämna sin befattning som vd för Getinge. "Vi behöver förstärka på ledarsidan", säger Carl Bennet, ordförande och huvudägare i medicinteknikboalaget Getinge till Affärsvärlden.

Getinge, medicinteknikbolaget, sparkar sin vd Alex Myers, efter blott 1,5 år vid rodret, enligt ett besked på måndagsmorgonen.

Ordföraden och huvudägaren Carl Bennet förklarar varför.
– Vi har olika syn på ledarskap. En skillnad som successivt har vuxit fram.

Vilka är skillnaderna?
– Det handlar om att bygga en organisationen för det framtida Getinge. Det handlar om frågor om blanda annat centralisering/decentralisering.

Några detaljer?

– Det återkommer jag till i kvartalsrapporten.

Får beskedet någon reslutatpåverkan?

– Nej, det tror jag inte.

Var rekryeringen av Alex Myers ett misstag?

– Han gjorde ett bra jobb som chef på affärsområdesnivå. Alex är en hårt arbetande person som har klarat vissa saker bra.  En samlad bedömning är att han inte räcker till (i vd-rollen).

Det finns inga andra skäl till att han går? Några oegentligheter eller lik i garderoberna?

– Nej. Inget sådant.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.