Carl Icahn fortsätter öka i Cheniere Energy

Wall Street-aktivisten Carl Icahn fortsätter shoppa aktier i energibolaget Cheniere Energy och ökar därmed sin ägarandel från 9,6 procent till 11,43 procent, enligt ett dokument som lämnats in till den amerikanska finansinspektionen.

Icahn är största ägare i bolaget. Han har redan varit framgångsrik när det gäller att få sin vilja igenom. I styrelsen sitter redan två personer med anknytning till hans firma. En detalj kring ägandet är att aktivisten valde senaste gången han köpte aktier i bolaget, vilket var den 15 september, att göra det i samband med att den kända blankaren Jim Chanos i ett framträdande på CNBC kallat aktien för en “hotande katastrof”.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här