Carnegie: Köp Embracer – aktien ska upp 50%

Carnegie sätter köp på Embracer i en färsk analys till bankens private banking-kunder. Osäker konjunktur gör gamingbolaget till en intressant investering, menar investmentbanken.
Lars Wingefors, VD Embracer.
Lars Wingefors, VD Embracer.

Carnegie sätter riktkursenEmbracer till 130 kronor. När Stockholmsbörsen stängde under torsdagen handlades aktien för 88 kronor. Investmentbanken skriver att vinsttillväxten lär bli betydande både i år och under 2023 i spåren av flera tunga spelsläpp.

I omvärlden ökar oron för vikande konjunktur, men hög inflation, stigande räntor och problem med leveranskedjor gör Embracer till en intressant investering, menar Carnegie. Att portföljen är bred och att det finns en rad pågående projekt gör också risken lägre. Vinsttillväxten lär inte drabbas av enskilda spel som inte når upp till försäljningsmålen.

Köpråd från Afv

Affärsvärlden gav också ett köpråd på Embracer i en analys den 6 maj. Vinden har vänt för serieförvärvare skrev Afv:s analytiker, och pekade ut prislappen som låg. I analysen betonades dock att bolagets förvärvsstrategi och höga skuldsättning kommer med en ”klart högre riskprofil”.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets