Carnegie: Missvisande statistik kring OW Bunker-handel

Carnegie kommenterar nu den artikel i danska tidningen Børsen som rörde investmentbankens handel i det konkursade oljehandelsbolaget OW Bunker, där Carnegie i flera fall påstås ha handlat med stora poster i aktien inför dåliga nyheter.

Carnegie uppger att “den statistik som Børsens artikel baseras på är missvisande eftersom den endast lyfter fram de säljordrar som Carnegie utfört för sina kunders räkning vid de aktuella datumen”, enligt en mailkommentar från investmentbankens kommunikationschef Rickard Buch, till SIX News.

Investmentbanken har även bifogat ett diagram där statistiken kompletterats med de köpordrar som Carnegie utfört för sina kunders räkning vid de aktuella datumen.

“Oavsett om man tittar på hela perioden, eller på de enskilda dagar som Børsen lyfter fram, så är slutsatsen densamma. Det finns inget mönster av nettoförsäljningar av aktier i OW Bunker från Carnegies kunder”, skriver banken och tillägger:

“Carnegie handlar för sina kunders räkning och baserat på deras order. Vi utför köp- och säljordrar åt framför allt stora professionella investerare som agerar oberoende av Carnegie och baserat på egna investeringsbeslut”.

Altor-fonden Altor Fund III kontrollerar 68 procent av kapitalet i Carnegie Holding, enligt uppgifter på Carnegies hemsida.

Därtill kontrollerar de noterade investmentbolagen Creades och Öresund minoritetsandelar i Carnegie Holding, som i dag är onoterat.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG