Carnegie ser köpläge i oljebolag

Carnegie byter fot och höjer oljebolaget från sälj till köp.
Carnegie ser köpläge i oljebolag - lundin-petroleum-700_binary_6845409.jpg
Carnegie har i dag höjt rekommendationen på oljebolaget Lundin Energy till köp från sälj med höjd riktkurs till 285 kronor från 130 kronor.
Analyshuset har gjort två förändringar i sina övervägande kring värderingen – dels tittar man på situationen efter 2020, dels minskar man diskonteringsräntan till 6 från 7 procent.

Carnegie har tidigare befarat en kollaps i oljepriset i närtid på grund av risken för brist på lagerkapacitet – något man tror inte kommer att hända nu.

Prisantagandet för brentoljan har höjts till 30 dollar från 23 dollar för det andra kvartalet i år, till 35 dollar (27) för tredje kvartalet och till 40 dollar (35) för det fjärde kvartalet. Samtidigt behålls prognoserna för 2021 och 2022 vid 46 respektive 60 dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco