Catena Media fokuserar på tillväxt i Nordamerika

Affiliatebolaget Catena Media har med avyttringen av italienska kasino- och sportsbettingverksamheten slutfört sin strategiska översyn av koncernen.
Catena Media fokuserar på tillväxt i Nordamerika - Catena Media Daly
Catena Medias VD Michael Daly

Översynen, som inleddes i maj 2022, har effektiviserat verksamheten och ökat det operativa fokus på stabila, reglerade marknader, främst i Amerika, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Under processen har Catena Media sålt tillgångar för totalt 76 miljoner euro. Enligt bolaget kommer dessa intäkter kommer att stärka Catena Medias balansräkning och möjliggöra betydande återbetalning av skulder.

I augusti 2023 uppgav bolaget också att årliga besparingar på 3,8-4,2 miljoner euro skulle uppnås inom ramen för översynen.

Catena Media uppger också att omställningen av verksamheten speglar bolagets övertygelse om att stabila, reglerade marknader erbjuder det bästa ramverket för långsiktigt engagemang och hållbar tillväxt över tid. Idag är dessa marknader främst koncentrerade till Nordamerika, vilket kommer att vara fokuspunkten för koncernens tillväxtstrategi framöver.

”De avyttringar vi har gjort har förbättrat vår finansiella ställning avsevärt, och nu rationaliseringsprocessen är klar, vi kan ägna alla våra resurser och uppmärksamhet åt att ta vara på den långsiktiga tillväxtmöjlighet vi ser framför oss”, säger VD Michael Daly i en kommentar.

Avyttringar under processen Intäkter från avyttring, miljoner euro
AskGamblers 45,0
Italy 19,8
UK/Australia 6,0
Other 5,2
Totalt 76,0
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.Annons från Medivir