Cecilia Wachtmeister ny VD för IAR Systems

Styrelsen i teknikbolaget IAR Systems har utsett Cecilia Wachtmeister till ny vd.
Bolaget har digitaliseringstrenden i ryggen och har uppvisat en fin tillväxt de senaste åren. Innan pandemin låg försäljningstillväxten runt 7% om året. Fjolåret blev dock riktigt dåligt för bolaget. Foto: IAR Systems.
Foto: IAR Systems.

Hon ska tillträda sin nya roll senast 1 oktober. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Vi är övertygade om att Cecilia kommer att bli utmärkt vd för IAR, med kapacitet att utveckla bolaget bortom befintliga mål”, säger styrelseordförande Nicolas Hassbjer.

Cecilia Wachtmeister beskrivs ha lång erfarenhet från chefsroller i teknikbolag inom internationell försäljning. Hon kommer närmast från Kambi i rollen som Chief Commercial Officer. Dessutom har under varit styrelseledamot i IAR och varit involverad i bolagets turn-around och nya strategiarbete.

Styrelsen kommer att kalla till extrastämma i höst för att kunna välja in en ny styrelseledamot när Cecilia Wachtmeister tillträtt sin roll.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets