Cellavision utser Simon Østergaard till ny VD

Blodanalysbolaget Cellavisions styrelse har utsett Simon Østergaard til ny VD och koncernchef för bolaget. Han tillträder sin befattning i mars 2021 och ersätter Zlatko Rihter som lämnade bolaget den 28 november.
Callavisions VD.
VD Simon Østergaard,. Foto: Cellavision
Fram till tillträdesdatumet fortsätter Magnus Blixt i rollen som tillförordnat VD och återgår därefter till sin ordinarie roll som finanschef. Det framgår av ett pressmeddelande.

Simon Østergaard har lång internationell erfarenhet från medicintekniska produkter och diagnostikbranschen, IVD, där han haft olika ledande befattningar inom hela värdekedjan från affärsutveckling, forskning och utveckling, kvalitetssäkring, försäljning och marknadsföring. Simon Østergaard kommer närmast från Agilent Technologies och rollen som Vice President & General Manager för den globala patologiavdelningen och rollen som Country General Manager i Danmark.

Simon Østergaard är civilingenjör inom kemi och bioteknik och har en doktorsexamen i bioteknik från DTU, Danmarks Tekniska Universitet, samt en MBA från Macquarie Graduate School of Management i Sydney.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG