Checkin.com rusar i premiärhandeln på First North

Teknikbolaget Checkin.com börjar i dag i dag den 20 maj att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Aktien rusar med 165%.
Stockholmsbörsen
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix / TT, Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT
Checkin har utvecklat en mjukvarutjänst som gör det enklare för användare att registrera sig på olika tjänster på nätet. Styrelseordförande är tidigare finansminister Anders Borg och flera aktörer har ställt upp som ankarinvesterare, däribland Tin Fonder, Norron Fonder, Knutsson Holdings och fastighetsmiljardären Erik Selin genom bolaget ES Aktiehandel.

Checkin genomförde inför noteringen en nyemission som övertecknades mer än 20 gånger. Bolaget tillfördes 45 miljoner före emissionskostnader och fick 1 220 nya aktieägare. Teckningskursen var 15,50 kronor per aktie.

Aktien har hittills i dag handlas till 46,96 kronor som högst betalt och 35,585 kronor som lägst betalt. Klockan 09.20 var senast betalt 41 kronor, vilket motsvarar en uppgång på 165% jämfört med teckningskursen på 15,50 kronor. Aktier för 16,3 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 23,18 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 950 miljoner kronor räknat på senast betalt.