Cherrys tidigare vd frias för magkänsleaffären

Bettingbolaget Cherrys tidigare vd Anders Holmgren frias för grovt insiderbrott.

Det rapporterar Dagens Industri efter en dom i Stockholms tingsrätt.

Cherrys tidigare vd åtalas för grovt insiderbrottEBM har väckt åtal för grovt insiderbrott mot Anders Holmgren som tidigare var vd för spelbolaget Cherry. 

Enligt domen är det inte säkert att den information Anders Holmgren hade vid aktieköpet, kort före bolagets omvända vinstvarning, var kurspåverkande.

Cherryledamöter frias från misstankarTvå tidigare Cherry-styrelseledamöter är inte längre misstänkta för insiderhandel. Tidigare vd:n Anders Holmgren är samtidigt fortsatt misstänkt för grovt insiderbrott. 

Åtalet avsåg ett köp om 200.000 aktier för nästan 12 miljoner kronor i slutet av mars 2018. Några veckor senare kom Cherry med en omvänd vinstvarning.

”Man får en bra magkänsla hur det går när man jobbar med någonting, momentum och hur det känns. Men man har ingen faktisk information förrän man sammanställt allt. Man har ju en känsla hur det går, allmänmässigt sett”, sade Anders Holmgren till Nyhetsbyrån Direkt i april 2018.

Tingsrätten hänvisar bland annat till en analytiker på Redeye, vars analyser Cherry betalade för. Analytikern har till tingsrätten lämnat in en skriftlig redogörelse där han gör gällande att informationen från styrelsemötet den 22 mars 2018 inte borde ha påverkat priset på aktien om den hade offentliggjorts, med motiveringen att Cherrys försäljning för januari och februari låg något under analytikerns prognos.

När den omvända vinstvarningen presenterades steg aktien med 12 procent.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.