Cinis får bygglov för anläggning i Skellefteå

Konstgödselbolaget Cinis Fertilizer har beviljats bygglov för sin planerade produktionsanläggning i stadsdelen Bergsbyn i Skellefteå. Produktionsanläggningen kommer att producera 200 000 ton fossilfritt och cirkulärt mineralgödsel. Det framgår av ett pressmeddelande.
Cinis får bygglov för anläggning i Skellefteå - Cinis Fertilizer

Bolaget har fått startbesked för sin första produktions­anläggning i Örnsköldsvik och nu bygglov för sin andra, planerad att byggas i Skellefteå.

”Vi är glada för att båda våra byggprocesser går smidigt och enligt plan. Att vi nu har bygglov för de två första av våra planerade anläggningar ger oss trygghet i att kunna hålla tidplanen med produktion i början av 2024”, säger Jakob Liedberg, grundare och vd för Cinis Fertilizer.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder