Claes Hemberg: Därför kan kycklingbolaget falla mycket mer

Scandi Standard rasar på börsen och Claes Hemberg, sparekonom hos Avanza, tror att aktien kan falla mycket mer.

Det första fallet av fågelinfluensa i Sverige har upptäckts i Sverige, uppger Jordbruksverket på fredagen. Viruset ska ha upptäckts hos två döda knölsvanar i Stockholm, skriver DN. Fågelinfluensan är mycket smittsam mellan fåglar och kan smitta fjäderfäbesättningar.

Nyheten har fått kycklingbolaget Scandi Standard att rasa på börsen efter lunch och aktien är just nu ned 4,2 procent till 51,50 kronor.

Claes Hemberg, sparekonom hos Avanza, skriver på sin blogg att han direkt säljer innehavet i sin Folkportföljen.

– Aktien kan falla mycket mer. Och om säg en månad vet vi säkert bättre. Då kan jag tänka mig att köpa den igen, skriver Hemberg på Avanzabloggen.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.