Coor siktar på notering innan sommaren

Coor Service Management och dess huvudägare Cinven har för avsikt att notera bolaget på Nasdaq Stockholm under det andra kvartalet.

Innan det sker ska bolaget avyttra sin industriserviceverksamhet och processen för att hitta en köpare har inletts, enligt ett pressmeddelande.

Coor är verksamt inom den nordiska Facility Management-marknaden. Omsättningen under första kvartalet i år uppgick till 1,8 miljarder kronor (1,5) med en justerad ebita på 100 (81) miljoner.

”Mikael Stöhr och ledningsgruppen har gjort ett enastående arbete med att vidareutveckla Coor, samt att befästa Coors position som en ledande nordisk aktör inom IFM-segmentet. Med en stark finansiell historik, en erfaren ledningsgrupp och positiva långsiktiga marknadstrender, är möjligheten för fortsatt kassagenerering och lönsam tillväxt god”, kommenterar styrelseordförande Anders Narvinger.

Nordea och UBS är joint global coordinators och joint bookrunners, medan DNB Markets och SEB är joint bookrunners i samband med erbjudandet.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.