Coronakrisen väntas få negativ långsiktig påverkan på fritidssektorn

Coronakrisen kommer sannolikt få en negativ långsiktig påverkan på europeiska bolag som erbjuder produkter och tjänster inom olika typer av fritidsaktiviteter. Det framgår av en rapport från Intrum Justitia.
Coronakrisen väntas få negativ långsiktig påverkan på fritidssektorn - pengar-pank_binary_6979556.jpg
En enkätundersökning ligger till grund för rapporten, omfattande chefer i 10 000 företag i 29 europeiska länder.

På kort sikt har krisen redan påverkat konsumenter finansiellt negativt. Lägre disponibla inkomster påverkar i sin tur konsumenters betalningsförmåga. Särskilt drabbat är fritidssektorn då restriktioner på resor, shopping, restaurangbesök och träning har slagit mot sektorn. Även om länder nu öppnas upp bedömer man att pandemin kommer få en långsiktig negativ påverkan på verksamheter inom denna bransch.

42 procent av respondenterna inom denna sektor bedömer att en recession kommer få en betydande påverkan på deras verksamheter, vilket är den högsta siffran för de 11 branscher som Intrum tillfrågat.

Oaktat sektorer bedömer 44 procent av respondenterna att en recession kommer få en betydande påverkan på företagsverksamheten. Det markerar en kraftig ökning jämfört med innan coronakrisen, då samma siffra var 26 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco