Coronakrisen väntas få negativ långsiktig påverkan på fritidssektorn

Coronakrisen kommer sannolikt få en negativ långsiktig påverkan på europeiska bolag som erbjuder produkter och tjänster inom olika typer av fritidsaktiviteter. Det framgår av en rapport från Intrum Justitia.
En enkätundersökning ligger till grund för rapporten, omfattande chefer i 10 000 företag i 29 europeiska länder.

På kort sikt har krisen redan påverkat konsumenter finansiellt negativt. Lägre disponibla inkomster påverkar i sin tur konsumenters betalningsförmåga. Särskilt drabbat är fritidssektorn då restriktioner på resor, shopping, restaurangbesök och träning har slagit mot sektorn. Även om länder nu öppnas upp bedömer man att pandemin kommer få en långsiktig negativ påverkan på verksamheter inom denna bransch.

42 procent av respondenterna inom denna sektor bedömer att en recession kommer få en betydande påverkan på deras verksamheter, vilket är den högsta siffran för de 11 branscher som Intrum tillfrågat.

Oaktat sektorer bedömer 44 procent av respondenterna att en recession kommer få en betydande påverkan på företagsverksamheten. Det markerar en kraftig ökning jämfört med innan coronakrisen, då samma siffra var 26 procent.

    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här