Cortus Energy tar in 61 Mkr genom nyemission av konvertibler

Energibolaget Cortus Energy tar in 61 Mkr genom en företrädesemission av konvertibler. Genom tjänsten Emissionsguiden publicerar Afv nu en första artikel om Cortus emission.
Cortus Enegy

Affärsvärlden granskar ett urval av börsbolagens nyemissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Styrelsen för Cortus Energy har beslutat om en företrädesemission av konvertibler som kan tillföra bolaget 61 Mkr före emissionskostnader.

Efter en första granskning av villkoren framgår att teckningskursen för en konvertibel är 1 kr.

Löptiden för konvertiblerna är mellan 20 oktober 2023 och 20 januari 2026. De kommer att löpa med en årlig ränta om 13,5% under löptiden eller till den tidigare dag då eventuellt lånet konverteras till aktier.

Vid överteckning har styrelsen rätt att utöka emissionen med ytterligare maximalt 10 Mkr.

Affärsvärlden kommer inom ramarna för Emissionsguidens arbetsmetod återkomma med en ny artikel under morgondagen med en beskrivning av eventuella flaggor kopplat till emissionen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.