Credit Suisse tror på guldras

Ett av de bästa investeringsråden för 2015 är att gå kort i guld, enligt en ny analys från Credit Suisse som Market Watch tagit del av.

Credit Suisse har gjort en marknadsanalys inför 2015. Enligt den väntas USA:s aktiemarknad ha en stabil utveckling under första halvåret medan andra halvan väntas bli mer instabil. Det sistnämnda beror framförallt på att Federal Reserve förväntas höja räntorna under nästa höst, skriver Market Watch.

Ett investeringsråd för 2015 är att undvika guldet, enligt Credit Suisse. Enligt deras tekniska analys är riktkursen för guldet 950 dollar per uns, sett på ett års sikt. I dag står priset i närmare 1 190 dollar.

”Guldet är fortfarande väldigt dyrt historiskt sett”, skriver banken, enligt Business Insider.

Det som kan pressa guldpriset framöver är bland annat en starkare dollarkurs och högre räntor i USA.

Credit Suisse är inte ensamma om att baissa guldet. För en månad sedan menade analytiker på Ned Davis Research att den ädla metallen kan vara på väg ned mot 660 dollar per uns.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.