CTEK tokrusar i premiärhandeln på Nasdaq Stockholm

Batteriladdarbolaget CTEK tokrusade under börsdebuten på Stockholmsbörsen på fredagen.
CTEK
Foto: CTEK

CTEK började i dag den 24 september att handlas på Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholms huvudlista. CTEK:s grundades för drygt 30 år sedan i Vikmanshyttan, en liten by i Dalarna. Bolagets grundare, uppfinnaren Bengt Wahlqvist skapade den allra första batteriladdaren som använde elektronisk pulsteknik.

Huvudägare i CTEK är riskkapitalbolaget Altor. Erbjudandet blev kraftigt övertecknat och bolaget får 13 000 nya aktieägare. Teckningskursen är 69 kronor per aktie. Ankarinvesterare är investmentbolaget Latour.

Erbjudandet omfattade 4,35 miljoner nyemitterade aktier, motsvarande 300 miljoner kronor, samt 26,27 miljoner befintliga aktier som erbjöds av Altor Fund III och Faustina. Det finns även en övertilldelningsoption att sälja ytterligare 4,59 miljoner aktier. Erbjudandet omfattar därmed 35,22 miljoner aktier inklusive övertilldelningsoption, vilket motsvarar 2,43 miljarder kronor och 71% av aktierna i CTEK efter slutförandet av erbjudandet.

Aktien har hittills i dag handlats till 175 kronor som högst betalt och 126 kronor som lägst betalt. Klockan 09.20 var senast betalt 130 kronor, vilket är en uppgång på hela 88% jämfört med teckningskursen på 69 kronor per aktie. Aktier för 239 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 49,29 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 6,4 miljarder kronor räknat på senast betalt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco